Domaine Sylvie Fahrer et Fils

Het domein

Het begon allemaal in 1932 toen de eerste generatie wijnbouwers in onze familie begon. In die tijd produceerden de meeste Elzasser wijngaarden hun eigen wijn voor persoonlijke consumptie, waarbij de teelt van wijnstokken, granen, dieren en tuinbouw werden gecombineerd. Joseph Fahrer was een van de eerste inwoners van Saint-Hippolyte die zijn wijn bottelde om deze op de markt te brengen. Eerst probeerde hij ongeveer 600 flessen te verkopen door een eenvoudig bord voor het huis te plaatsen met “verkoop van wijnen”. Bovendien was het toerisme in die tijd niet dat van vandaag. Hij bleef zijn verschillende bezigheden uitoefenen om in de behoeften van zijn gezin te voorzien. Ondanks de oorlog en de moeilijkheden van die tijd ontwikkelde hij echter langzaam zijn bedrijf van wijnverkoop.

Nadien kregen Joseph en zijn vrouw Maria twee kinderen, een zoon Armand en een dochter Jeanette.

Armand was de aanstichter van de ontwikkeling van het landgoed Fahrer, dat toen nog slechts een boerderij was. Later, in 1954, besloot hij te stoppen met telen en fokken om zich uitsluitend te richten op het maken van AOC Elzaswijnen. Geholpen door zijn vrouw Liliane en profiterend van de jaren 60, 70 en 80 die gunstig waren voor het toerisme, de verkoop en consumptie van wijn, ontwikkelde het paar dat de tweede generatie wijnbouwers vertegenwoordigt het landgoed, creëerde een opslagkelder, een wijnkelder, een verkoopkelder ruimte en door rijke en fruitige wijnen te produceren die hun adelbrieven aan het familielandgoed hebben geschonken.

Armand en Liliane kregen in 1959 twee dochters Danièle en in 1963 Sylvie. Zo kwam de 3e generatie .

Sylvie was van jongs af aan gepassioneerd door de wijnwereld, verliefd op de natuur en gaf de voorkeur aan buiten werken boven schoolbanken. Na het overlijden van Armand in 1992 wisten de twee vrouwen, Sylvie en Liliane, hoe ze het landgoed moesten beheren en verder moesten ontwikkelen.

Nieuwe generaties
Daarna kreeg Sylvie in 1998 gezelschap van haar kompaan Yvan. Samen hebben ze 5 gastenkamers direct op het wijndomein ingericht.

In 2011 kreeg Sylvie gezelschap van haar zoon Raphaël, die vandaag volledig verantwoordelijk is voor de productie van AOC Elzas-wijnen, waarbij ze haar familie-erfgoed en haar rol als onafhankelijke wijnmaker zeer serieus neemt. Hij bewerkt zijn wijngaard met het grootste respect voor de wijnstokken en het terroir.

Tot op heden zijn wij producenten van BIO Elzaswijn. De kleine familieboerderij heeft 11 hectare wijnstokken in de gemeenten Saint-Hippolyte en Rorschwihr. Genietend van een uitzonderlijke geografische ligging met 7 verschillende terroirs, kunt u wijnen proeven met unieke kenmerken waar iedereen vindt wat hij zoekt. We nodigen je uit om ze te komen ontdekken!