Bel of app mij: 06 21 23 52 37info@wijnhuiswees.nl
Jouw wijnkelder: 0 items - € 0,00 0

Sancerre

Sancerre! Ga er een keer naar toe! Het dorp ligt prachtig op een heuvel met een uitzicht op de Loire en aan de andere kant op de wijnvelden. Authentieke franse dorpjes. Genoeg restaurantjes om lekker te eten en genieten van de echte Sancerre wijnen.

Sancerre is een dorpje en een AOC in de Loire-vallei. Het staat wereldwijd bekend om zijn frisse Sauvignons Blancs. Ruim 60% van de wijnen die in dit wijngebied worden gemaakt gaan naar het buitenland.

Sancerre kent een koel continentaal klimaat, waaraan de druiven hun hoge zuurgraad en frisse smaken te danken hebben. De beste wijngaarden liggen op de plekken waar de meeste zon te halen valt. In Sancerre zijn dat de hellingen op het zuiden en zuidoosten aan de oevers van de Loire. De bodem is divers met grofweg drie bodemsoorten: ‘caillottes’ (pure kalksteen), ‘terres blanches’ (klei en kalk) en silex (vuursteen).

Sancerre = Sauvignon Blanc. Het dorpje aan de Loire staat wereldwijd bekend als dé plek voor kwaliteitswijnen van sauvignon blanc. Maar er wordt ook rosé en rode wijn gemaakt van de pinot noir en met name de rode wijn wint de laatste jaren aan populariteit.

Sauvignons Blancs uit Sancerre herken je aan de frisse aroma’s van limoen en gras en aan mineralen. De wijnen hebben vaak ook een hoge zuurgraad. Het verschil in de Sancerre wijnen komt vanuit de bodem waardoor de enne Sancerre frisser is en dan andere een meer rond karakter heeft. Om de kenmerken van het terroir en het druivenras goed tot uitdrukking te laten komen in de wijn, wordt er nauwelijks nieuw hout gebruikt.