Bel of app mij: 06 21 23 52 37info@wijnhuiswees.nl
Jouw wijnkelder: 0 items - € 0,00 0

Cahors

De Cahors streek is het oudste wijngebied van Frankrijk en de oorsprong van de Malbec druif. Het enige gebied in Frankrijk waar nog wijnen worden gemaakt van de Malbec druif. Veelal bekend vanuit de Nieuwe Wereld Wijnen uit Argentinië.

De meeste wijnen bestaan uit 100% Malbec druiven, al of niet gerijpt in eikenhouten vaten waardoor ze lang bewaard kunnen worden voor een verfijnde smaak. De volle donkerrode wijnen uit de Cahors staan bekend om hun verfijnde tannines met smaak van vanille, rood fruit en specerijen.

Cahors AOC is een rode wijn, die voor minimaal 70% bestaat uit Malbec druiven. Dit geeft de wijn zijn krachtige, fruitige smaak. De toevoeging van eventueel Merlot druiven zorgen voor een soepele ronde smaak. De tannine in de wijn zorgt dat de wijn uitstekend houdbaar is, tot wel 15. 20 jaar of langer. Met het rijpen in de fles verdwijnt de straffe tanninesmaak en blijft een heerlijk zachte wijn over. De hele streek van Cahors tot Soturac langs de oevers van de rivier de Lot herbergt zeer veel wijnboeren, die allen een redelijke tot uitstekende wijn produceren.

Vooral het zeer aangename klimaat van de streek, natte lente, warme zomer en droge herfst en tevens de steenachtige grond geven de kwaliteit aan de wijnstokken.

Het wijngebied bedraagt de oppervlakte ongeveer 4500 hectare en daarmee is het een relatief klein wijngebied. Door alle inspanningen van de producenten in de Cahors maakt de wijn tegenwoordig een geweldige comeback, de jaarlijkse productie bedraagt op dit moment 20 miljoen flessen.

image-asset.jpeg