Bel of app mij: 06 21 23 52 37info@wijnhuiswees.nl
Jouw wijnkelder: 0 items - € 0,00 0

Ribera del Duero

Spanje. Een mooi en divers wijnland! Bij Spanje denk je gelijk aan sherry of aan de Rioja. De Spaanse wijngeschiedenis gaat ruim 3000 jaar terug.

Wijnhuis Wees is voor u gaan zoeken in het wijngebied Ribera del Duero. Het gebied ligt ongeveer 200 kilometer boven Madrid. Ribera del Duero betekent oever van de Duero. De rivier stroomt naar Portugal en is daar bekend onder de naam Douro.

Ribera del Duero geniet nog niet heel veel bekendheid. De Rioja met ook tempranillo als hoofddruif is bij de meeste mensen veel bekender. Ribera del Duero doet zeker niet onder voor de Rioja. Sterker nog ik durf te zeggen dat de prijs-kwaliteit in de Ribera del Duero misschien wel beter is. De wijnen uit Ribera del Duero bestaan voor 100% uit Tempranillo. In de Rioja is dat niet altijd het geval.

Bovendien heeft de Ribera del Duero een perfect klimaat om mooie rode wijnen te produceren. In de zomer is de temperatuur aangenaam tot warm en de nachten zijn koel. Dit komt doordat het gebied tussen de 700 en 800 meter hoogte ligt. Het klimaat en de ligging zorgt ervoor dat extra fruit-aroma’s zich in de druiven ontwikkelen.

De wijngaarden zijn aangeplant van de rivierdalen tot aan de hoogvlakte. De hellingen bevatten veel kalk. Samen met het druivenras Tempranillo en de traditionele opvoeding (de wijn laten rusten op het vat) levert dit vaak een volle, krachtige wijn op die je gerust nog een aantal jaren kan laten liggen.